• Branche winnaar van de Succes Award!

  • 1

Fotolia 16410580 LFotolia 10610131 L

 Ervaar

de zachtheid

van de natuur

 

Voel de kwaliteit van zacht water...

...met de waterontharders van Watertech!

 


succesaward 

 

 

 

Bij velen rijst de vraag wat de hardheid van het leidingwater is. Er is een eenvoudige methode ontwikkeld om dit zelf te testen.

Deze test voert u uit door een teststrookje in uw water te houden en een verkleuring van een voor hardheid gevoelig vlakje met een kleurschaal te vergelijken. Hieronder vindt u dit teststrookje in een verpakking.

teststrip03verpakking

Links ziet u de verpakking met daaroop de indicaties van groen naar rood.Deze teststrook heeft aan één zijde een groen vlakje. Dit vlakje houdt u gedurende ongeveer één seconde in zacht stromend water. Schud daarna het overtollige water van de teststrip af. (Alleen het testvlakje blijft nat.)

Na 15 seconden leest u de hardheid van uw leidingwater af door de kleur van het vlakje te vergelijken met de gekleurde vlakjes op de verpakking van de teststrip.

 

teststrip01

 

Wanneer het vlakje op de teststrip groen is, heeft u zacht water.

Bij bronsgroen heeft u een beetje hardheid in uw water maar hoeft u nog niets te doen.

 

 

teststrip01b

Wanneer dit vlakje bruin of rood wordt, heeft u hard water. Bij oranje heeft u zeer hard water. Wanneer het teststrookje bruin, rood of zelfs oranje wordt, raden wij u aan contact met ons op te nemen voor gratis en vrijblijvend advies over waterontharding.


 

 

Als u nog vragen heeft, kunt u ons bellen op telefoonnummer 0183 - 44 31 55

Wij wensen u veel succes met de test.