• Branche winnaar van de Succes Award!

 • 1

Fotolia 16410580 LFotolia 10610131 L

 Ervaar

de zachtheid

van de natuur

 

Voel de kwaliteit van zacht water...

...met de waterontharders van Watertech!

 


succesaward 

 

 

 

Voordelen van het gebruik van een waterontharder in een huishouden

 • Onthard water maakt het huishouden gemakkelijker
 • Kalk verbindt zich met zeep en detergenten tot een vette substantie die je terugvindt als een ring in de badkuip.

  Zonder kalk geen ring in het bad en gemakkelijker schoonmaken.

  Kalk slaat neer in de vorm van ketelsteen op de douchewand, onderaan de douchekop en aan de kranen.

  Bij gebruik van onthard water geen kalkaanslag en dus gemakkelijker schoonmaken.
  Op de grens van water en lucht vormt zich in de wc vaak een bruin randje. Dit is geen viezigheid doch kalkaanslag.

  Bij gebruik van onthard water ontstaat dit randje niet en het is veel eenvoudiger de wc schoon te houden.

 • Besparing van was- en schoonmaakmiddelen
 • De kalk die in gewoon leidingwater zit verbindt zich met zeep en detergenten. Een gedeelte van uw zeep doet dus niet wat het moet doen, reinigen. Wanneer u onthard water gebruikt is er geen kalk meer om mee te verbinden en u spaart zeep en reinigingsmiddelen uit.

  De ervaring leert dat u meestal tot 50% van uw zeep, waspoeder, vaatwasmiddel (blokjes) uitspaart.

  Ook voor het schoonmaken van (door kalk) aangeslagen sanitair heeft u veel minder schoonmaakmiddel nodig. Het gebruik van wc-eend, Bref en andere middelen kan tot een minimum worden beperkt.

  Antikal, Viakal of andere ontkalkingsmiddelen heeft u helemaal niet meer nodig. Een doekje met wat vloeibare reiniger doet het werk.

  Calgon (wat in principe gebaseerd is op een kalkbinder) heeft u niet nodig om kalkaanslag te voorkomen.

  Alle middelen tegen kalk werken. De ene wat beter dan de andere. Het blijft echter altijd beter te voorkomen dat te genezen.

 • Voordelen voor uw apparaten bij gebruik van onthard water
 • Op alle verwarmingselementen in uw huishoudelijke apparaten vormt zich een laag ketelsteen. Naarmate deze laag dikker wordt zal de warmteafgifte van dat element ook verminderen. Dit resulteert in een hogere inwendige temperatuur waardoor het verwarmingselement eerder doorbrandt.

  Ook zal het meer energie kosten om het water rondom het verwarmingselement te verwarmen.

 • Apparaten gaan langer mee
 • Apparaten zoals een koffiezetmachine of Senseo moeten regelmatig worden ontkalkt. Dit gebeurt met een zuur zoals huishoudazijn of een special middel dat in water mot worden opgelost en zo een zuur vormt.

  Deze zuren zullen niet alleen de kalk oplossen maar ook de metalen en plastics van het apparaat aantasten waardoor de levensduur van het apparaat wordt verkort. De slijtage aan uw apparaten is veel minder met gebruik van onthard water.

 • Voordelen bij uw persoonlijke verzorging bij het gebruik van onthard water
 • Veel huisvrouwen ervaren dat ze kloofjes krijgen door veelvuldig contact met water. Dit komt doordat het kalk in water zich verbindt met de olie en talg die uw huid produceert om zacht te blijven. Doordat deze olie en talg afgevoerd worden, wordt uw huid droog en hard en barst open. U heeft kloofjes. Wanneer er geen kalk meer in water zit, blijft uw huid een ietsje vettiger en blijft soepel. Geen kloofjes meer.

  Hetzelfde ervaart u wanneer u onder de douche vandaan komt. Uw huid staat strak. De heren nemen dit voor lief maar de dames hebben daar een potje voor. Even insmeren en je hebt weer een zachte huid. Wanneer u een waterontharder gebruikt, heeft u dat potje niet meer nodig. De huid maakt voldoende olie en talg aan om uw huid zacht en soepel te houden. Heren vinden dit vaak terug in de kraag van hun overhemd. Dit toont aan dat uw huid goed werkt.

  Heren die nat scheren ervaren dat het scheerschuim voller wordt bij gebruik van onthard water. U spaart scheerzeep uit en de huid wordt zachter. Minder kans op snijden.

 • Besparing van Gas
 • Het hete water dat u gebruikt in de douche en de keuken wordt in een (combi)ketel verwarmd. In de ketel zit een warmtewisselaar waar aan e ene kant het te verwarmen water zit terwijl aan de andere kant de gasvlam brandt. Op deze warmtewisselaar zal aan de waterkant een laag ketelsteen vormen door de kalk uit het water. Naarmate deze laag ketelsteen dikker wordt, moet de vlam hoger en langer branden om uw water voldoende warm te krijgen. Dit resulteert in een hogere gasrekening. Bij het gebruik van een waterontharder zal er geen ketelsteen meer vormen.

  Wanneer de vlam gaat branden doordat u warm water tapt, wordt de warmtewisselaar heet en zet uit. Ook de laag ketelsteen zal gaan uitzetten, doch anders dan het staal van de warmtewisselaar zelf. Technisch heet het dat ketelsteen en staal verschillende uitzettingscoëfficiënten hebben.

  Het ketelsteen zal langzaam scheurtjes gaan vertonen en afbrokkelen. Het afgebrokkelde ketelsteen vinden we terug in het zeefje van de kraan. De kraan spuit vele kanten uit behalve naar beneden. We zeggen dan dat er een beetje zand in het zeefje zit. We draaien het zeefje van de kraan en spoelen het uit. De straal komt nu weer gewoon rechtuit uit de kraan. Het waterleidingbedrijf levert geen zand doch schoon drinkwater. Het 'zand' is afgebrokkeld ketelsteen. Na verloop van tijd is zoveel afgebrokkeld dat de warmtewisselaar weer bijna schoon is. De vlam hoeft niet meer zo hoog en zo lang te branden om uw water heet te krijgen. Uw ketel werkt efficiënter en uw gasrekening gaat omlaag.

 • Kleding wordt schoner en gaat langer mee
 • Wanneer u uw kleding vaker wast zal dit vaak grauw worden.

  Bij wit ondergoed is dit goed zichtbaar. Er zijn allerlei middeltjes in de handel die uw was bleken of er witter doen uitzien door optische witmakers.

  De oorzaak ligt in een laagje kalk dat zich langzaam vormt rond de vezels van uw wasgoed. Met gebruik van onthard water blijft uw was witter en de kleuren helderder.

 • Was blijft zacht
 • Terwijl u wast vormt zich een laagje ketelsteen om de vezels van uw wasgoed. U droogt uw was buiten aan de lijn omdat dan de was zo fris ruikt. De andere kant van de medaille is dat uw was hard wordt. Stugge handdoeken en zo.

  De oplossing is om de was in de droger te drogen of even te nadrogen. Door de beweging van de was in de droger breekt het laagje kalk van de vezel en uw was is weer zacht.

  Soms breekt ook de vezel zelf. De restanten vindt u in het filter dat u na afloop van het drogen schoon moet maken. bij gebruik van onthard water kunt u uw was buiten drogen. Het blijft soepeler en zachter. U bespaart energy voor de droger en uw mooie kleding gaat langer mee.

  (Het stof uit het filter gooit u natuurlijk naar buiten zodat vogels dit als nestmateriaal kunnen gebruiken.)

 • Ruiten worden glanzend schoon
 • Ramen zemen is voor de meesten een vervelend klusje. Vooral het drogen zonder strepen. Eerst met de trekker en dan met de zeem. Wanneer u ramen lapt met onthard water krijgt u niet meer de vlekken die anders verschijnen waar druppels opdrogen. De ramen worden nagenoeg schoon.

 • Geen vlekken op auto na wassen

Fotolia 10610131 LFotolia 22636461 XLFotolia 1992316 L